Ons RITTENARCHIEF
Een beknopt overzicht van onze ritten in het jaar 1999

 

In onze beginjaren werd er enkel in clubverband gefietst op zondagen van begin maart tot en met het eerste weekend van oktober. Eventuele andere ritten werden beschouwd als oefenritten en telden niet mee voor ons regelmatigheidsklassement.
Gezien het hier gaat om de periode van vóór onze website, kon ook niet alles meer worden teruggevonden en ontbreken er hier mogelijk een aantal ritten.

In de winter '98-'99 was er iedere zondag (en meestal ook op zaterdag) een oefenrit van ongeveer 60 km met start om 9 uur.
Van deze herfst- en winterritten werden er geen overzichten bijgehouden...
PS: in ons clubblad van februari 1999 lezen we dat de laatste 6 maanden de natste waren sedert er in België waarnemingen gebeuren (1832).

Een anekdote van de voorbije winter (verschenen in ons clubblad 'Februari 1999)...
Kerstrit op zondag 25/12/1998: dat het niet evident is om zonder wegkapitein een mooie rit te maken en goed thuis te komen mochten Freddy Van Asbroeck, René Van De Maele en Willy De Leeuw ondervinden. Op Kerstmis waren zij de enigen die het natte weer trotseerden en vertrokken voor een kort ritje. Hoe meer ze de rit wilden inkorten en de gemakkelijkste weg naar huis nemen, hoe verder ze afdwwalden. Gevolg, de ganse streek tussen Brakel en Zottegem in alle richtingen doorkruist en een rit van bijna 90 km als 'kort ritje'...


Zaterdag 27/02/1999: oefenrit
richting Vlaamse Ardennen met enkele doortochten van de Omloop Het Volk. Geen verder gegevens...
Zondag 28/02/1999:
Welle, Erembodegem, Aalst, Hofstade, Schoonaarde, Berlare, Donkmeer, Overmere, kasseistrook 'Vogelenzang' (Heieinde-Lokeren), opnieuw Overmere, Uitbergen , Schoonaarde, Lede, Nieuwerkerken, Haaltert, Kerksken, Haaltert, Welle - 61 km - 27 deelnemers.
Droog, licht bewolkt met opklaringen.
Enige serieuze hindernis vandaag vas we 1,3 km lange kasseistrook 'Vogelenzang' in Heieinde (Lokeren), gekend uit de absolute finale van de Omloop Het Volk die daags voordien gereden was met aankomst in Lokeren.
Door werkzaamheden in Uitbergen was de Scheldebrug daar onbereikbaar zodat we op de terugweg opnieuw de brug van Schoonaarde moesten nemen.
Voor deze eerste rit van dit nieuwe wielerseizoen waren we uitgenodigd bij sponsor Meubelen Lucas in Haaltert.  Deze had voor ons een vat Leffe laten aanleggen en daar wisten onze deelnemers wel weg mee. Fietscollega's Staf en Theo, net terug van skiverlof, zaten ons ondertussen vergeefs op te wachten in Botjeshof. Spijtig voor hen wisten ze niets van onze afspraak bij Lucas...
Pech: lekke achterband voor Rudi Claes.

Zondag 07/03/1999: Denderhoutem, Ninove, Denderwindeke, Nieuwenhove, Waarbeke, Galmaarden, Viane, Deux-Acren, Geraardsbergen, Onkerzele, Idegem, Zandbergen, Pollare, Ninove, Okegem, Iddergem - 62 km - 23 deeln.
In het eerste deel van de rit lichte miezer en veel tegenwind. Nadien bleef het droog tot we op een paar km van ons lokaal opnieuw wat regen kregen. Tijdens de terugkeer was de strakke wind onze bondgenoot. Zeer fris vandaag: amper 2 graden.

Zondag 14/03/1999: Denderleeuw, Teralfene, Hekelgem, Meldert, Baardegem, Opdorp, Malderen, Merchtem, Asse... - 63 km - 26 deeln.
Mooi zonnig weer maar bij de start toch nog wel frisjes (5°C).
De lente hing in de lucht en zo was Eddy De Pauw de allereerste dit jaar in een zondagrit met korte broek.
Pech: tegelijkertijd een lekke voor- én achterband voor Frans die in een putje gereden was...

Zondag 21/03/1999: Denderhoutem, Aspelare, Ophasselt, Hemelveerdegem, St-Martens-Lierde, Parike, Deftinge, Schendelbeke, Smeerebbe-Vloerzegem, Appelterre, Outer, Ninove, Denderhoutem - 61 km - 19 deeln.
Zwaarbewolkt en 6 graden bij de start. Ondanks de door het KMI voorspelde kletsnatte zondag bleven we gedurende (bijna) gans de rit droog. Enkel in de laatste kilometers kregen we toch nog wat lichte regen. Zeer strakke tegenwind tijdens het heenrijden maar eens het keerpunt bereikt werden we naar huis geblazen.
Bij de afdaling van de Koestraat van Everbeek-Boven naar Parike was de bestrating plots opgebroken. In tegenstelling tot wat eerst leek, nml. een klein stuk herstelling,  bleek gans de weg opgebroken te zijn zodat we op de grind onderlaag verder moesten. Noch bij het begin, noch op het einde van die weg was er ook maar enige aanduiding van wegenwerken...
Pech: gebroken spaak voor Bert Geeroms bij het naar de start komen.

Vrijdagavond 26/03/1999: dia- en video avond
in Botjeshof.
Met o.a. een terugblik op onze fietsreis van vorig jaar in de Provence en de Alpen en ook een voorstelling van de ritten voor onze fietsreis 'Moezel 1999' die in augustus geprogrammeerd is. Geen verder gegevens...

Zondag 28/03/1999:
Teralfene, Hekelgem, Essene, Asbeek, 'Putberg', Asse, Walfergem, Kobbegem, Brussegem, Oppem, Meise, Wemmel, Relegem, Zellik, Bekkerzeel, St-Ulriks-Kapelle, Ternat, Liedekerke, Teralfene - 60 km - 26 deeln.
Prachtig zonnig en droog weer met weinig wind. Wel zeer fris bij de start (4 graden).
Rit met redelijk wat kasseien en af en toe een heuveltje. Met de Putberg in Asse hadden we ineens een combinatie van de twee...

Zondag 04/04/1999 (Pasen): Denderhoutem, Ninove, Meerbeke (over aankomstlijn Ronde van Vlaanderen), 'Nellekensberg', 'Woestijnkapel', Gooik, St-Kwintens-Lennik, Gaasbeek, St-Gertrudis-Pede, Schepdaal, Dilbeek, St-Martens-Bodegem, Ternat, St-Katharina-Lombeek, Liedekerke - 59 km - 21 deeln.
Zwaarbewolkt maar droog.
Gezien we de vorige jaren moeilijkheden hadden om nog over de Muur en Bosberg te geraken (wegens de voorbereidingen van de koers), reden we dit keer op de dag van de Ronde van Vlaandereng géén rit over het finaleparcours. Wel konden we 's morgens op de Hallebaan in Meerbeke nog over de aankomstlijn bollen.
Onze rit werd een 6-tal km ingekort zodat iedereen op tijd was om paaseitjes te gaan rapen...
Maandag 05/04/1999 (Paasmaandag): Denderhoutem, 'Lebeke', Aspelare, Nederhasselt, Outer, Heldergem, Aaigem, Bambrugge, Mere, Haaltert - 40 km - 10 deeln.
Aanhoudende regen van bij de start. Naar het einde toe (toen we de rit al ingekort hadden) hield het eindelijk op.
Rit naar de streek van Brakel was de bedoeling... maar het weer besliste er anders over en reeds in Aspelare werd beslist om de rit in te korten en een andere richting te kiezen. In Haaltert besloten we om iets te gaan drinken in het lokaal van WTC Trekvogels die daar net een verregende rally hadden.
Norbert had bij de start problemen met zijn bracket en we reden dan maar langs zijn woning zodat hij een andere fiets kon nemen.
Onderweg ook nog een klapband achteraan voor Mike.

Zondag 11/04/1999: één week na de Ronde reden wij dan toch onze traditionele rit over het finaleparcours over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg - 65 km - 21 deeln.
Frisjes maar zonnig. Op het einde van de rit wat opkomende wolkenvelden.
 

Zondag 18/04/1999: Teralfene, Essene, Asse, Kobbegem, Brussegem, Meise, Wolvertem, St-Brixius-Rode, Verbrande Brug, Humbeek, Beigem, Grimbergen, Strombeek-Bever, Wemmel, Relegem, Zellik, Groot-Bijgaarden, Bekkerzeel, St-Ulriks-Kapelle, Ternat, St-Katharina-Lombeek, Liedekerke - 75 km - 22 deeln.

Zwaarbewolkt maar het bleef droog.
In de buurt van Verbrande Brug was onze volgwagen even zoek en op het einde van de rit was het laatste brugje (wegens werken) te laag voor het bord van onze volgwagen...
Pech: twee keer lek achteraan voor Rudi Claes (één vóór de start thuis en één na de rit op de koer van Botjeshof) - ook lekke achterband voor Bart De Pauw.


Zondag 25/04/1999: Mere, Vlekkem, Vlierzele, Gijzenzele, Gontrode, Melle, Heusden, Kasteel van Laarne, Wetteren, Serskamp, Wanzele, Lede, Nieuwerkerken - 75 km - 27 deeln.
Zonnig en windstil. Héél goed fietsweer!
Onderweg een paar keer hinder door verkeerswerken.
Pech: lekke achterband voor Luc De Bolle.

Zaterdag 01/05/1999: rit op verplaatsing met start en aankomst aan de Sporthal in biergemeente Hoegaarden - 124 km - 19 deeln.
Vertrek per auto in Welle om 7 uur voor een verplaatsing van ongeveer 80 km
Parcours door de fruitstreek van Haspengouw en de streek rond Tongeren.
Beknopte wegwijzer:
Hoegaarden, Outgaarden, Bost, Goetsenhoven, Eemaal, Laar, Overwinden, Gingelom, Niel, Borlo, Jeuk, Boekhout, Mechelen-Bovelingen, Ovelingen, Heers, Horpmaal, Heks, Vechmaal, Otrange, Lauw, Widooie, Piringen, Kolmont, Gors, Kerniel, Wellen, Herten, Berlingen, Hoepertingen, Gelmen, Engelmanshoven, alst (St-Truiden), Kerkom, Velm, Attenhove, Neerlanden, Neerhespen, Wange, Eliksem, Teiene, Outgaarden, Hoegaarden.
Zeer goed waar. Zonnig, droog en bijna windstil.
Bij de start in Welle was het wat wringen om iedereen in een auto en alle fietsen in de camionette te krijgen.
Reeds zo goed als onmiddellijk na de start in Hoegaarden moest wegkapitein Marc VA al zijn oriëntatievermogen en onderlegdheid in kaartlezen aanspreken want door de TGV-werken langs de E40 waren bijna alle bruggen afgebroken, waren er overal omleidingen en wegenwerken...
De tocht liep door mooie afwisselende landschappen, met vooral in het middandeel wat glooiingen, maar geen echt lastige beklimmingen.
Middagpauze in Hoepertingen waar, volgens de cafébazin van het terrasje waar we onze boterhammen opgegeten hebben, 'de maskes op de jongens springen'. 
een deel van de fruitbomen in Haspengouw waren al uitgebloeid, maar een andere deel stond nog in volle bloesem.
Na aankomst van onze rit konde nwe in de sporthal van Hoegaarden, uitgebaat door een VUB-collega van Herald, een verkwikkende douche nemen en ons versterken met een lekkere spaghetti.
Pech: 3 lekke achterbanden (Herman, Staf en Norbert) en 2 achterwielen losgetrokken (Georges en Frans VDB).
Zondag 02/05/1999: Denderhoutem, Ninove, Pollare, Nieuwenhove, Vollezele (Congoberg), Tollembeek, St-Pieters-Kapelle, Marcq, Hoves, Edingen, Petit-Enghien, Herne, Vollezele, enderwindeke, Meernbeke, Okegem, Iddergem - 81 km - 19 deeln.
Zeer mooi weer, zonnig en droog.
Tijdens de bochtige afdaling op de smalle baantjes van de Congoberg in Vollezele raakte Roland achterop met de volgwagen. Van in de verte zagen wij hém staan, maar ondanks roepen en fluiten zag hij óns niet en hij maakte rechtsomkeer. Toen zelf maar in de achtervolging gegaan en dankzij de speurzin van Herman hebben we hem toch kunnen terughalen...
Pech : 1 lekke achterband (Bart DP), 1 achterwiel los (Frans Teck).

Zondag 09/05/1999: Denderhoutem, Heldergem, Aaigem, Ressegem, Herzele, Zottegem, Strijpen, Rozebeke, St-Denijs-Boekel, St-Maria-Latem, Nederzwalm, Welden, Ename, St-Maria-Horebeke, St-Blasius-Boekel, Michelbeke, 'Berendries',  St-Maria-Oudenhove, Wijnhuize, Steenhuize, St-Antelinks, Aspelare, 'Lebeke', Denderhoutem - 81 km - 17 deeln.
Zeer goed weer. Lichte zuidwestenwind.
De volgwagen kwam er niet door en na 5 minuten wachten zijn we dan maar zonder vertrokken...
De afspraak met clubblad-tekenaar Norbert Van Yperzeel hebben we spijtig genoeg gemist, ondanks het gebruik van de moderne communicatiemiddelen. De telefoonoproepen werden niet beantwoord en na het aanbellen werd er ook niet gereageerd. Onze tekenaar zat reeds in de taverne op ons te wachten, maar zijn GSM stoond niet aan!!!

Donderdag 13/05/1999 (OH-Hemelvaart): Ninove, Appelterre, Idegem, Onkerzele, Geraardsbergen, Deux-Acren, Ghoy, Ogy, Wodecq, Lahamaide, Frasnes-lez-Anvaing, St-Sauveur ('Les Hauts'), Ellezelles, Flobecq, Everbeek, Zarlardinge, Deftinge, Idegem, Appelterre, Ninove, Denderhoutem - 101 km - 11 deeln.
Goed weer bij de start, wel tegenwind. Bij terugkeer meer bewolking maar dan wind in de rug.
Pech: kroontjes van pignon losgekomen (Guy De Zwaef).

Zondag 16/05/1999: Iddergem, Liedekerke, Borchtlombeek, St-Kwintens-Lennik, Gaasbeek, Oudenaken, St-Pieters-Leeuw, Brucom, Huizingen, Alsemberg, Beersel, Lot, langs kanaal naar Ruisbroek, Zuun, Vlezenbeek, Schepdaal, Wambeek, Liedekerke - 75 km - 21 deeln.
Zonnig maar nog koud bij de start. Daarna goed fietsweer met weinig wind.
Pech: 1 lekke achterband (Freddy Van Asbroeck).

Zaterdag 22/05/1999: rit op verplaatsing met start en aankomst op het dorpspleintje van Wierde (iets voorbij de stad Namen) - 130 km - 12 deeln.
Vertrek per auto in Welle om 6 uur voor een verplaatsing van ongeveer 100 km.
Goed weer maar weinig zon. Tijdens de rit toch een paar verwaarloosbare regendruppels.
In plaats van de eerst aangekondigde deelname aan de rally Namen-Bouillon-Namen hebben we een door Marc VA uitgewerkte eigen rit gereden. Zeer mooi maar ook zeer lastig parcours.
Wegwijzer: Wierde, Naninne, Namen ('Route Merveilleuse' - Citadel), Gros Buisson, Arbre, Bioul, Abdij van Maredsous, Maredret, Sosoye, Falaën, Sommière, Crèvecoeur, Bouvignies, Dinant, Thynes, Lissogne, Purnode, 'La Gayolle', Yvoir, Bauche, Crupet, Lustin ('Triple Mur Monty'), Maillen, Faulx-les-Tombes, Mozet, Wierde.
Korte stop met lekkere koekjes van de club aan de kasteelhoeve van Falaën.
Middagpauze aan het oud station van Bauche.
Zondag 23/05/1999 (Pinksteren): Teralfene, Hekelgem, Meldert, Baardegem, Opwijk, Opstal, Buggenhout, St-Amands, Bornem, Oppuurs, Lippelo, Malderen, Merchtem, Asse, Asse-ter-Heide, Essene, Teralfene - 75 km - 24 deeln.
Goed weer, licht bewolkt met zon. Veel wind.
Vlakke drie-provinciënrit.
Maandag 24/05/1999 (Pinkstermaandag): Denderhoutem, 'Lebeke', Aspelare, St-Antelinks, Steenhuize, Wijnhuize, St-Maria-Lierde, Brakel, Opbrakel, Everbeek, Zarlardinge, Goeferdinge, Geraardsbergen, Onkerzele, Grimminge, Zandbergen, 'Roost', Pollare, Ninove, Denderhoutem - 77 km - 13 deeln.
Bewolt, droog, weinig wind.
Derde fietsdag van het Pinksterweekend.

Zondag 30/05/1999: Haaltert, Mere, Bambrugge, Zonnegem, Vlierzele, Oosterzele, Moortsele, Munte, 'Makegem Bos', Melsen, Baaigem, St-Lievens-Houtem ('Balei'), Borsbeke, Burst, Aaigem, Mere, Haaltert - 72 km - 24 deeln.
Tropisch warm en zo goed als windstil, maat toch overwegend bewolkt.
Gelegenheidswegkapitein Georges Van Den Berghe deed zijn werk uitstekend.

Zondag 06/06/1999: Liedekerke, Strijtem, Eizeringen, St-Kwintens-Lennik, Pepingen, Bellingen, Beert, Lembeek, Essenbeek (Halle), Braine-le-Château, Ittre, Virginal, Hennuyères, Quenast, Wisbecq, Bierghes, Heikruis, Herfelingen, Oetingen, Gooik, OLV-Lombeek, Roosdaal, Okegem - 106 km - 13 deeln.
Onmiddelijk na de start kregen we een 5-tal minuten regen, daarna bleef het tot ieders verwondering (en opluchting) droog met afwisselend zeer mooie opklaringen en prachtige (soms dreigende) wolkenvelden. Zéér winderig.
Droge wegen maar toch zéér vuile fietsen. Vooral in de kouter tussen Beert en Lembeek was het, als gevolg van de zware onweders van de vorige dagen, zéér modderig.
Doordat het Hallerbos was afgesloten voor auto's waren we verplicht om (samen met onze volgwagen) een vrij lastige omweg te maken van ongeveer 6 km om terug op ons parcours te geraken.
Late aankomst. Pas om 12u50 terug in Botjeshof!
Pech: 1 klapband achteraan (Mike)

Zaterdag 12/06/1999: rit op verplaatsing met start en aankomst in het dorpje Doel (Beveren-Waas) - 98 km - 19 deeln.
Vertrek per auto in Welle om 8 uur voor een verplaatsing van ongeveer 60 km.
Beknopte wegwijzer: Doel, Verrebroek, Meerdonk, De Klinge, Paal (NL), Hontenisse (NL), Kloosterzande (NL), Perkpolder (NL), Kruispolder (NL), Walsoorden (NL), Emmadorp (NL), Prosperpolder, Doel.
Droog maar zwaarbewolkt en veel wind.
Bij onze aankomst in Doel werden we door Mr. en Mevr. Van Canagem (kennissen van Gust Thuysbaert) verrast met een uitgebreid ontbijt, tot en met een afzakkertje...
Hierna konden we starten voor een prachtige rit door de vlakke polders. Het grootste deel van de rit liep over Nederlandse bodem. In het Verdronken Land van Saeftinghe werd er even gestopt voor een verfrissing en een blik op het natuurgebied.
In een restaurant nabij het met verdwijnen gedoemde Doel werden we na de rit door onze gastheer Mr. Van Canegem getrakteerd op 'spek met eieren' en bijbehorend gerstennat (voor de meesten 'Tongerlo') à volonté!!
Pech: 1 lekke voorband (Luc De Bolle).
Zondag 13/06/1999: Kerksken, Heldergem, Aaigem, Ressegem, Herzele, St-Lievens-Esse, Steenhuize, Ophasselt, Schendelbeke, Geraardsbergen (Voskensstraat - Denderoordstraat), Buizemont, Atembeke, Nieuwenhove, Denderwindeke, Ninove, Denderhoutem - 60 km - 9 deeln.
Vandaag was er 'de moeder aller verkiezingen' en was het bovendien regenachtig, kil en winderig. Vandaar het lage aantal deelnemers.
Pech: 1 lekke voorband (net als gisteren Luc De Bolle).

Zondag 20/06/1999: Denderhoutem, Ninove, Appelterre, Nieuwenhove, Waarbeke, Galmaarden, Tollembeek, Bever, Bassilly, Silly, St-Marcoult, Labliau, Marcq, St-Pieters-Kapelle, Tollembeek, Vollezele, Lieferinge, Ninove, Denderhoutem - 77 km - 21 deeln.
Droog maar dreigende wolken.
Na de rit was er een receptie bij Herald thuis (ik denk t.g.v. zijn 25e huwelijksverjaardag). De ontvangst daar was helemaal af, met alles erop en eraan. De heerlijke hapjes werden overvloedig weggespoeld met lekkere wijn en er was heel wat te vertellen. Zelfs de beginnende druilregen kon de feestvierders niet verdijven. Voor de meest geharden liep de receptie zelfs uit tot rond 15 uur. Dat het daarna niet meer zo makkelijk fietsen is, daarove kan René VDM meespreken: hij vond zelfs de uitweg van de wijk waar Herald woont niet meer. Het moge hem een troost wezen dat er ook nog enkele andere zijn die niet goed meer weten hoe ze zijn thuis geraakt...
 

Zondag 27/06/1999: Teralfene, Ternat, St-Ulriks-Kapelle, Bekkerzeel, Groot-Bijgaarden, Dilbeek, Itterbeek, Vlezenbeek, Oudenaken, St-Laureins-Berchem, Gaasbeek, St-Martens-Lennik, OLV-Lombeek, Liedekerke - 75 km - 19 deeln.
Droog maar zwaarbewolkt en veel wind.
Om 8 uur was er nergens een volgwagen te bespeuren. Na een telefoontje bleek dat onze chauffeur (die de avond ervoor uitgebreid zijn 50e verjaardag had gevierd) zich wat had overslapen maar direct af kwam. Start met een kwartier vertraging dus, maar het werd Roland - de omstandigheden in acht genomen - vergeven
Pech: 1 lekke voorband (Luc De Bolle).

Zondag 04/07/1999: Haaltert, Aaigem, Ressegem, Borsbeke, St-Lievens-Houtem, Oombergen, Dikkele, St-Maria-Latem, Nederzwalm, Melden, Mater, St-Kornelis-Horebeke, Elst, St-Maria-Oudenhove, Wijnhuize, Steenhuize, St-Antelinks, Aspelare, 'Lebeke', Denderhoutem - 80 km - 18 deeln.
Afwisselend wolken, zon en... regen. Niet al te veel wind.
Wat lange tijd beperkt bleef tot wat gedruppel werd halfweg de rit toch een regenbui.
In deze rit zaten twee primeurs: we vertrokken langs het nieuwe stuk weg dat in Terjoden de verbinding maakt tussen de gesupprimeerde sporwegovergang en de overweg van de Ninovestraat en tijdens de terugkeer reden we in Pijperzele over de pas vernieuwde spoorwegbrug.
Pech: 2 lekke voorbanden (Gunther VDE en Eric); 1 lekke achterband (Hugo VH), 1 afgelopen ketting (Freddy VA).

Zondag 11/07/1999: Liedekerke, Roosdaal, OLV-Lombeek, Gooik, Leerbeek, Kester, Heikruis, Bierghes, Wisbecq, Rebecq, Petit-Enghien, Herne, Herfelingen, Oetingen, Neigem, Roosdaal, Okegem, Iddergem - 76 km - 21 deeln.
Zeer goed, zonnig warm weer.
Renaat De Sadeleer deed in deze toch wel niet zo makkelijke rit zijn werderoptreden na een knieoperatie.
Ons vroeger clublid (en ook oud amateurwielrenner) Luc D'Haeseleer vergezelde ons op deze tocht en moest vaststellen dat conditie zeer vergankelijk is...

Zaterdag 17/07/1999: rit op verplaatsing met start en aankomst aan Brasserie Ellezelloise (Quintine) in Ellezelles - 104 km - 13 deeln.
Vertrek per auto in Welle om 8 uur voor een verplaatsing van ongeveer 40 km.
We fietsten van in Ellezelles heen en terug naar de wielerbaan van Roubaix.
Beknopte wegwijzer: Ellezelles, St-Sauveur, Arc-Dergneau, Wattripont, Celles, Molenbaix, Pecq, Estaimbourg, Leers-Nord (F), Roubaix (F), Lannoy (F), Sailly (F), Willems (F), Templeuve, Ramegnies, Kain, Mont-St-Aubert, Mourcourt, Popuelles, Anvaing, Frasnes-lez-Anvaing, 'Arbre-St-Pierre', Ellezelles.
Zeer goed en warm weer.
Op de wielerbaan van Roubaix konden we een paar rondjes rijden. Dat men zelfs op een piste goed moet uitkijken waar men rijdt ondervond Hugo Gees, toen hij daar in gebroken glas lek reed...
Op de terugweg beklommen we ook nog de Mont-St-Aubert. Op de top werden we beloond met een prachtig panorama.
Na de rit werd er op het terras van de brouwerij in Ellezelles uiteraard ook nog wat nagenoten bij een (paar) lekkere Quintine('s).
Pech: 1 lekke achterband (Hugo Gees op de piste in Roubaix), blaas op band (Herald), 2 afgelopen kettingen (Dirk De Saedeleer en Hugo Gees).
Zondag 18/07/1999: Denderhoutem, Ninove, Appelterre, Idegem, Onkerzele, Geraardsbergen, Deux-Acren, Lessines, Pidebecq, Rebaix, Lanquesaint, Isières, Ollignies, Bois-de-Lessines, Bois d'Acren, Galmaarden, Waarbeke, Nieuwenhove, Pollare, Ninove, Denderhoutem - 88 km - 17 deeln.
Zeer goed en warm weer.
Pech: 1 lekke voorband (Frans).

Woensdag 21/07/1999 (Nationale Feestdag): erambodegem, Aalst, Hofstade, Lede, Serskamp, Wetteren, Schellebelle, Uitbergen, Wichelen, Wanzele, Impe, Ottergem, Erondegem, Nieuwerkerken, Tejoden - 65 km - 18 deeln.
zeer goed en warm weer.

Zondag 25/07/1999: Aspelare, Steenhuize, St-Maria-Oudenhove, Brakel, Zegelsem, Schorisse, Etikhove, 'Taaienberg', Maarkedal, 'Eikenberg', Volkegem, 'Wolvenberg', Mater, St-Maria-Horebeke, Korsele, 'Molenberg', St-Blasius-Boekel, Roborst, St-Goriks-Oudenhove, Godveerdegem, Erwetegem, Wijnhuize, St-Lievens-Esse, Woubrechtegem, Aaigem, Heldergem, Denerhoutem - 97 km - 18 deeln.
Zeer mooi weer, zonnig en droog, warm en windstil.
Pittige Vlaamse Ardennenrit met enkele hellingen uit de Ronde van Vlaanderen (in volgorde: Taaienberg, Eikenberg, Wolvenberg en Molenberg).
Pech: 2 maal lekke achterband voor Hugo Van Holen en zadel los bij Hugo Gees.

Zondag 01/08/1999: ééndagsrit met start en aankomst aan Botjeshof naar Scherpenheuvel-Zichem - 176 km - 22 deeln.
Beknopte wegwijzer: Teralfene, St-Katharina-Lombeek, Ternat, St-Ulriks-Kapelle, Bekkerzeel, Groot-Bijgaarden, Brussel-Heizel, Strombeek-Bever, Grimbergen, Vilvoorde, Kampenhout, Buken, Tildonk, Rotselaar, Wezemaal, Nieuwrode, Houwaert, Bekkevoort, Scherpenheuvel, Zichem, Testelt, Langdorp, Begijnendijk, Baal, Werchter, Wakkerzeel, Wespelaar, Boortmeerbeek, Elewijt, Eppegem, Grimbergen, Meise, Brussegem, Bollebeek, Asse, Teralfene.
Goed weer, weinig wind.
In Scherpenheuvel werd er halt gehouden voor een bezoekje aan de basiliek, waar we ook een kaarsje deden branden. Sommige deelnemers kochten er ook een Scherpenheuvelsouvenir.
Na een blitzbezoek aan Zichem werden we tijdens onze middagstop in Testelt door de cafébazin getrakteerd op lekkere zelfgebakken wafeltjes.
Iedereen reed zonder fysieke problemen deze toch wel lange rit probleemloos uit.
Pech: lekke achterband voor Bart De Pauw, afgelopen ketting (Frans VDB), drinkbushouder losgekomen (Herman Temmerman).
Ook pech voor Chris Meesens die op de lange kasseistrook van aan de festivalweide van Werchter naar Wakkerzeel zijn polshorloge verloor...

Zaterdag 07/08/1999: rit op verplaatsing met start en aankomst in het het stadje Neufchâteau (prov. Luxemburg) - 122 km - 13 deeln.
Vertrek per auto in Welle om 6 uur voor een lange verplaatsing van 185 km.
Rit in de Gaumestreek met ook een gedeelte in Frankrijk.
Beknopte wegwijzer: Neufchâteau, Grapfontaine, Suxy, Les Bulles, La Halieule, Walansart, Abdij van Orval, Limes, Breux (F), Avioth (F), Thonnelle (F), Montmédy (F), Villécloye (F), Vélosnes, Torgny, Epiez, Charency, Allondrelle, La Malmaison, St-Mard, Virton, Meix-devant-Virton, La Hache, Breuvance, Rossignol, Les Fossés, Hampire, Neufchâteau.
Tijdens de heenreis met de auto hadden we in de Ardennen nog een aantal regenbuien te verwerken, maar eens ter plaatse bleef het de ganse dag droog en is het nog zeer goed weer geworden.
Er werd gestart aan het beruchte gerechtsgebouw van Neufchâteau (remember de zaak Dutroux).
Door de bosen bereikten we de abdij en brouwerij van Orval maar gezien het nog vroege uur bleef het daar bij wat rondkijken.
Verder ging het in Frankrijk langs de mooie kerk van Avioth naar de citadel van Montmédy, één van de vele verdedigingswerken van Vauban (in opdracht van Louis XIV).
Vervolgens kwamen we terug in België, meer bepaald in Torgny, het meest zuidelijke dorp van ons land. Hier werden de middagboterhammetjes gegeten in de 'salons' van de bekende wijngaard 'Clos de la Zolette'.
De volgende plaats van onze rit was het stadje Virton, waar 4 dagen later een volledige zonsverduistering zou langstrekken.
Het was een prachtige rit door een streek met een typisch landschap van glooiende cuestas, deels bebost en deels velden, met daartussen kleine dorpjes. Hele mooie natuur!
Pech: lekke achterband voor Eddy De Pauw.
Zondag 08/08/1999: Denderhoutem, Ninove, Pollare, Zandbergen, Idegem, Deftinge, Zarlardinge, Ghoy, Flobecq, Motte, Parike, St-Martens-Lierde, Hemelveerdegem, Ophasselt, Aspelare, Denderhoutem - 79 km - 18 deeln.
Zwaarbewolkt maar nog droog bij de start. Kort daarna kregen we voor een groot deel van de rit motregen. Naar het einde toe hield het terug op zodat de rit toch kon besloten worden op het terras.
Pech: lekke achterband voor Eddy De Pauw.

Zondag 15/08/1999: Terjoden, Haaltert, Ede, Aaigem, Ressegem, Borsbeke, St-Lievens-Houtem, Oombergen, Balegem, Scheldewindeke, Beerlegem, Dikkele, Elene, Grotenberge, St-Lievens-Esse, Woubrechtegem, Aaigem, Heldergem, Kerksken, Denderhoutem - 74 km - 18 deeln.
Mooi weer, zonnig en droog, warm en windstil.
Chauffeur Roland was op vakantie en Eddy DP nam zijn plaats achter het stuur in.
Bij de beklimming van de Gotegem zette Frans Van Den Brande zoveel macht op zijn achterwiel dat het losgetrokken werd. Gevolg: valpartij waarbij Frans spijtig genoeg 2 ribben brak en zo, na gans de voorbereiding, niet mee kon naar de Moezel...
Andere pech: 1 lekke voorband (Bart DP)
Maandag 16/08/1999: Denderhoutem, Ninove, Vollezele, Herne, Kokejane, Hoves, Horrues, Chaussée-Notre-Dame, Neufvilles, Louvignies, Lombise, Thoricourt, Silly, Bassilly, Bever, Galmaarden, Waarbeke, Nieuwenhove, Pollare, Ninove, Denderhoutem - 98 km - 8 deeln.
Droog maar bewolkt.
In Herne reden we door de Lindestraat, waar twee dagen daarvoor een windhoos lelijk huisgehouden had. De vernielde huizen en afgeknakte bomen waren het bewijs van de kracht waarmee de natuurelementen hier toegeslagen hadden.

Vrijdag 20/08 tot maandag 23/08/1999: fietsreis naar de Moezel (Duitsland).
Aan dit korte maar fijne reisje (amper 3 overnachtingen) namen 22 leden deel.
Voor een overzicht van deze fietsreis: klik hier!

Zondag 22/08/1999: rit naar Overmere-Donk - 65 km - 5 deeln.
Droog weer.
Weinig deelnemers in Welle, want 22 leden waren op fietsreis naar de 'Moezel' (zie hierboven).

Zondag 29/08/1999: Denderhoutem, Ninove, Appelterre, Smeerebbe, Hemelveerdegem, Deftinge, St-Martens-Lierde, Brakel ('Tenbossestraat'), St-Maria-Lierde, Wjnhuize, St-Antelinks, Aspelare, Denderhoutem - 74 km - 17 deeln.
Goed, warm weer.
In Brakel konden we ondanks wegomleggingen en de kermis dit keer toch (eindelijk) eens de Tenbossestraat oprijden.
Pech: lekke achterband voor Marc VA en lekke voorband voor Dirk De Saedeleer (deze laatste bij aankomst in Welle).

Vanaf september tot en met einde 1999 heb ik wel nog de aankondigingen van onze ritten teruggevonden naar NIET meer de achteraf omgemaakte ritverslagjes.

Zondag 05/09/1999: Vlassenbroek, Baasrode - 65 km
In het mooie Vlassenbroek houden we een klein kwartiertje pauze om er de 50 kunstwerken te bekijken die daar tot en met zondag 26/09 langs de Scheldedijk zijn tentoongesteld.

Zondag 12/09/1999: Bois-de-Lessines - 70 km

Zaterdag 18/09/1999: rit op verplaatsing met start en aankomst op de VUB-Campus in Etterbeek - 45 km
Vertrek per auto in Welle om 7u30 voor een verplaatsing van ongeveer 35 km
We fietsten van aan de VUB een rit helemaal rond onze Nationale Luchthaven in Zaventem en omgeving.

Beknopte wegwijzer: Campus VUB, Etterbeek, 'Jubelpark', St-Lambrechts-Woluwe, Kraainem, Zaventem, Diegem-Lo, Melsbreoek, Steenokkerzeel, Nossegem, Zaventem, Kraainem, St-Lambrechts-Woluwe, St-Pieters-Woluwe, Oudergem, Etterbeek, Campus VUB.
Na onze rit mochten we op de VUB opnieuw genieten van een uitgebreide maaltijd met aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Dit alles met een lekkere wijn erbij.
Zondag 19/09/1999: Saintes - 70 km

Zondag 26/09/1999: Munte - 65 km

Na 9 jaar verlieten we in oktober 1999 café Botjeshof en was ons lokaal gevestigd in Taverne Amadeus op de hoek van de Hertstraat en de Steenweg.


Vanaf zondag 3 oktober 1999 tot einde maart 2000: iedere zondagvoormiddag (en meestal ook op zaterdag) oefenrit met start om 9 uur. Afstand telkens ongeveer 50 à 60 km.
Van deze herfst- en winterritten werden geen overzichten bijgehouden, maar van de winter 1999-2000 vond ik volgend (zondag)programma nog terug in ons clubblad:
- Zondag 03/10/1999: Waarbeke, Galmaarden
- Zondag 10/10/1999: Wolvertem, Imde
- Zondag 17/10/1999: Berlare
Voor de eerste drie winterritten vertrokken we nog aan Botjeshof. Vanaf zondag 24/10 werd er gestart aan ons nieuw lokaal Taverne Amadeus.
- Zondag 24/10/1999: Zottegem
- Zondag 31/10/1999: Edingen
- Zondag 07/11/1999: Laarne
- Zondag 14/11/1999: Anderlecht
- Zondag 21/11/1999: Geraardsbergen
- Zondag 28/11/1999: Balegem
- Zondag 05/12/1999: Meise
- Zondag 12/12/1999: Landskouter, Gijzenzele
- Zondag 19/12/1999: Merchtem
- Zondag 26/12/1999: kerstrit naar de Grote Markt van Brussel

 

 

Terug naar ons  RITTENARCHIEF