Ons RITTENARCHIEF
Een beknopt overzicht van onze ritten in het jaar 1991

 

In onze beginjaren werd er enkel in clubverband gefietst op zondagen van begin maart tot en met het eerste weekend van oktober. Eventuele andere ritten werden beschouwd als oefenritten en telden niet mee voor ons regelmatigheidsklassement.
Gezien het hier gaat om de periode van vóór onze website, kon ook niet alles meer worden teruggevonden en ontbreken er hier mogelijk een aantal ritten.

Vanaf 1991 was ons lokaal gevestigd in café Botjeshof in de Langestraat.
Deze verandering van lokaal ging dit keer niet uit van de club zelf maar wel van Carina, de bazin van Taverne Ganzenhof, die ons blijkbaar liever niet meer in haar zaak ontving...

De
eerste rit van 1991 was onze 314e officiële clubrit. In de vorige 313 ritten noteerden we welgeteld 9.189 inschrijvingen hetgeen dus overeenkomt met een gemiddelde deelname van 29,36 deelnemers per rit.

Zondag 03/03/1991: mis + fietsenwijding gevolgd door een ritje langs o.a. Denderhoutem, 'Lebeke', Aspelare, St-Antelinks, St-Lievens-Esse, Herzele, Woubrechtegem, Aaigem, 'Ede', Haaltert, Terjoden - 40 km - 31 deelnemers.
Zeer fris maar wel droog en zonnig. Twee leden fietsten reeds in korte broek. Brrr...
Dit was onze eerste rit met start en aankomst in ons nieuw lokaal café Botjeshof. Zowel vóór als na de rit boden onze lokaalhouders Marcel Baeyens ('den Baey') en zijn vrouw Georgette ons een gratis consumptie aan. Na de rit kwamen daar ook nog eens belegde broodjes bij. Een prima start dus!

Zondag 10/03/1991: Lede, Uitbergen, Overmere-Donk, Berlare, Schooraarde, Gijzegem - 50 km - 35 deeln.

Zondag 17/03/1991: Ternat, Asse, Bekkerzeel, Zellik, Kobbegem, Mollem, Mazenzele, Meldert, Hekelgem, Teralfene - 55 km - 36 deeln.
In deze rit kwamen in een bocht met kasseitjes in Hekelgem enkele leden ten val. Eddy De Pauw was er het ergst aan toe en werd door Maurice Elskens met onze volgwagen naar het hospitaal van Aalst gevoerd, waar men 3 ontwrichte vingers vaststelde. Twee andere slachtoffers, Marcel Van Assche en Herman Souffriau, hielden er beiden schaafwonden aan over.

Zondag 24/03/1991: Wambeek, Lennik, Leerbeek, Kesterheide, Oetingen, Gooik, Bochtlombeek - 56 km - 28 deeln.
Prima fietsweer.

Zondag 31/03/1991: Erwetegem, St-Goriks-Oudenhove, Strijpen, Velzeke, Balegem, St-Lievens-Houtem, Zonnegem - 60 km - 26 deeln.
Opnieuw droog en voor het eerst dit jaar geen enkele lekke band.

Zondag 07/04/1991: finaleparcours Ronde van Vlaanderen (Muur en Bosberg) - 60 km - 28 deeln.
Enkele regenvlagen zorgden ervoor dat de 'Muur' en de 'Bosberg' er spekglad bij lagen, wat het klimmen nóg een stuk lastiger maakte.
Dit jaar zat in de aanloop naar de 'Muur' facultatief ook de 'Hooiweg' in onze rit, amper 150 m lang afschuwelijk geplaveid en tot 25% steil. Volgens 'Cotacol' is dit het steilste straatje van Vlaanderen.

Zondag 14/04/1991: rit naar de streek van Beersel en Dworp - 73 km - 26 deeln.
Hoewel we op deze dag van Parijs-Roubaix dit jaar de kasseien niet speciaal opzochten, kwam er toch een strook kinderkopjes van ongeveer 1 km in onze rit, namelijk de Beerselstraat in Dworp (een helling die we voor het eerst beklommen met de club).
Droog maar bewolkt.

Zondag 21/04/1991: deelname aan rally van WTC Affligem met start en aankomst in Taverne Steenberg in Teralfene  Omloop van 70 km naar de streek van Geraardsbergen met als voornaamste hindernissen de achterkant van de Bosberg (van in Galmaarden) en de Nellekensberg in Meerbeke - 26 deeln. van onze club.
In totaal waren er 450 fietsers aan de start. Zonnig en droog, maar zeer frisjes.

Zondag 28/04/1991: Herfelingen, Herne, Tollembeek - 75 km - 24 deeln.
vandaag werd op een omleiding na, onze rally van vorig jaar nog eens afgelegd.
Zonig en droog maar redelijk frisjes.

Woensdag 01/05/1991: deelname aan de fietstocht Mons-Chimay-Mons, een oranisatie van 'Les Dragons Audax' met start en aankomst in het 'Complex Scolaire des Ursulines' aan de Boulevard JF Kennedy in Mons.
We vertrokken in Welle per auto om 5u30 voor een verplaatsing van ongeveer 60 km.
Afstand van de omloop: 226 km - 10 deelnemers van onze club (7 per fiets en 3 begeleiders).
Controleposten: Eppe-Sauvage (F) (km 55), Chimay (km 75), Couvin (km 109), Rance (km 156), Cousolre (km 180).
Een zeer lastige omloop met als uitschieter de 'Châlet Courthéoux' in een (voor auto's verboden) bos nabij Couvin, die (volgens 'Cotacol') met een maximumstijging van 25% de sterkste stijging in ons land biedt en dan ook de helft van de deelnemers te voet stelde...
Een nagenoeg perfecte organisatie, maar hetzelfde kon niet worden gezegd van het weer!.
De ganse dag zeer fris (amper 6 graden op het middaguur), een dreigende hemel (met gelukkig weinig neerslag van betekenis) en een strakke noordenwind die we in de namiddag pal op kop kregen...
Van onze 7 fietsers was er één die (uitgeput) moest opgeven op 50 km van het einde en ook één die met een gebroken zadel op 15 km van het einde in de volwagen moest stappen.

Zondag 05/05/1991: Herzele, Velzeke, Nederzwalm, Welden, Eine (Oudenaarde), Bever, Gijzelbrechtegem, Anzegem, Moregem, Ooike, Mullem, Heurne, St-Maria-Latem, Munkzwalm, Roborst, Strijpen, Zottegem - 103 km - 20 deeln.
Tamelijk vlakke omloop met slechts een paar niet al te lastige hellingen. Probleemloos verloop.
Bij de start fris en op plaatsen zeer mistig. Later kwam de zon er door en werd het nog een prima fietsweertje.

Zondag 12/05/1991 voormiddag: keuze uit deelname aan 2 rally's:
A/
rally van WTC Bell's in Essene (café Oude Nelen - Bellestraat) - 65 km (verplaatsing per fiets inbegrepen) - 18 deeln. van onze club.
B/
rallly van WTC Bodegem Sportief in St-Martens-Bodegem (café de Koekeren - Molenstraat) - 65 km (verplaatsing per fiets inbegrepen) - 9 deeln. van onze club.
Ideaal fietsweer vandaag!
Zondag 12/05/1991 namiddag: familiefietstochtje van 23 km tot in Ninove en terug. Er waren 21 deelnemers (7 clubleden + 14 vrouwen en kinderen).
Ideaal fietsweer met een zeer heldere hemel. Van in de kouter zagen we de Basiliek en het Atomium duidelijk liggen.

Vrijdag 17/05 tot maandag 20/05/1991 (Pinksterweekend): 7e keer gezinsweekend in het vakantiecentrum Worriken in Butgenbach. Groep van 40 personen (15 leden) en 13 chalets.
Dankzij het aanschaffen van de 'Cotacol', de encyclopedie der Belgische hellingen, werden een aantal nieuwe bulten opgezocht in de streek, o.a. de 'Ferme Libert'.
Tijdens een partijtje voetbal op zaterdagnamiddag brak Marc Van Assche een beentje in zijn hand.
Het weer: op een paar druppels na in de zaterdagrit, bleef het gedurende de 4 ritten droog, maar wel steeds aan de frisse kant.
De ritten:
Vrijdag 17/05/1991: verplaatsing per auto naar Burg-Reuland en van daar een kort maar lastig ritje van 43 km doorheen het schilderachtige Ourthal (een streek geprangd tussen het Groothertogdom-Luxemburg en Duitsland) - 6 fietsers.
Zaterdag 18/05/1991: 56 km - 10 fietsers. Parcours in de streek van Malmédy met o.a. 4 hellingen met extreme stijgingspercentages, speciaal opgezocht in de 'Cotacol' om eens te zien wat dat zou geven...
En het werd inderdaad telkens zwoegen om de top te halen. Op papier was de eerste klim, de Côte de la Ferme Libert, de zwaarste, doch de 5 man die alle hellingen opfietsten waren het erover eens dat de 3 'muren' die daarna nog volgden haast even lastig waren!
Zondag 19/05/1991: 65 km - 13 fietsers. Parcours: Heppenbach, Wereth, Herresbach, Andler, Schönberg, Amelscheid, Bleialf (D), Auw (D), Manderfeld, Holzheim, Honsfeld, Murrange, Rocherath...
Zeer mooie maar ook lastige rit. De zwaartse helling kwamen we tegen in de vallei van de Our in Schönberg, maar ook verder bleef het haast onophoudelijk begrop-bergaf.
Maandag 20/05/1991: 55 km - 7 fietsers. Parcours: Möderscheid, Schoppen, Amel, Monteneau, Ligneuville, Bellevaux, Lamonriville, Baugnez, Thirimont, Ondenval, Faymonville...
De makkelijkste rit van dit weekend, toch ook hierin een serieuze klim in Ligneuville, met boven een prachtig uitzicht op het viaduct van de autosnelweg.

Zie ook: 'Gezinsweekends'.
Voor de leden die niet deelnamen aan dit weekend was er op Pinksterzondag 21/05 een rit naar Halle en terug (o.l.v. Georges VDB en Gerard) - 67 km - 12 deeln.

Zondag 26/05/1991: rit naar Overmere-Donk (o.l.v. Eddy en Bart De Pauw) - 60 km - 17 deeln.
Sensatie onderweg toen de fiets van Petrus Pletinckx doormidden brak! Gelukkig werd er op dat moment tegen een zeer geringe snelheid gefietst, zodat het niet tot een valpartij kwam.
Op zondag 26/05/1991 waren er ook 7 leden (6 fietsers + 1 volgwagenchauffeur) die deelnamen aan de Scheldeprijs in Schoten - 205 km.
Vertrek per auto in Welle om 5u45 voor een verplaatsing van ongeveer 80 km.
Grotendeels vlakke omloop met enkele kasseistroken en enkel niet zo lastige hellingen. Op plaatsen zeer mooi, vooral in de bosrijke villawijken in het begin en op het einde van de rit, en ook in de (heuvel)streek tussen Aarschot en Leuven, maar ook tamelijk veel ééntonige lange rechte stukken...
Beknopte wegwijzer: Schoten, 's Gravenwezel, Schilde, Pulderbos, Grobendonk, Herentals, Olen, Oevel, Zoerle, Herselt, Aarschot, Tielt-Winge, Nieuwrode, St-Pieters-Rode, St-Joris-Winge, Meensel-Kiezegem, Attenrode, Lubbeek, Boutersem, Kessel-Lo, Rotselaar, Werchter, Heist-op-den-Berg, Herenthout, Nijle, Viersel, Pulderbos, Oelegem, Wijnegem, Schoten.
Controleposten: Nieuwrode (km 80) en Rotselaar (km 140).
4 van de 6 fietsers gingen er reeds kort na de start vandoor om er een koers van te maken, zodat de camionette dus de ganse dag ten dienste stond van 2 man... van een luxe gesproken!
Bij de 'coureurs' kwam Patrick Grootvriendt ten val en hield er een snijwonde in het gelaat aan over. Gelukkig kon hij de rit verder uitrijden.
Frisjes en somber weer in de voormiddag met zelfs een poosje regen. Pas rond 14 uur brak de beloofde zon eindelijk door.

Zaterdag 01/06/1991: verkenning van de omloop van onze rally (75 km) voor 's anderdaags. Vertrek aan Botjeshof om 13u30. Pauze van een kwartiertje in de contolepost in Michelbeke.

Zondag 02/06/1991: 10e editie van de rally van onze club. Start en aankomst in zaal Botjeshof in de Langestraat.
Omloop van 75 km langs o.a. Welle, Denderhoutem, 'Lebeke' (Outer), Nederhasselt, Aspelare, St-Antelinks, Steenhuize, Ophasselt, Hemelveerdegem, St-Martens-Lierde, Deftinge, Parike, Brakel, Elst, Michelbeke, Brakel, St-Maria-Oudenhove ('Kloosterbos'), St-Goriks-Oudenhove, 'De Vlamme', Erwetegem, Wijnhuize, St-Lievens-Esse, Woubrechtegem, Aaigem, Heldergem, Denderhoutem, Welle.
De controlepost was in café Vogelzang in Michelbeke.

22 clubleden namen deel. In totaal waren er 372 fietsers uit 20 clubs.
Ideaal fietsweer vandaag!
PS: de trofee voor 'jongste deelnemer' was voor Tom Van Assche, de 12-jarige zoon van onze clubsecretaris.
Zie ook 'Rally's van onze club'.

Zondag 09/06/1991: Elene, Hundelgem, Dikkele, Beerlegem, Meilegem, Dikkelvenne, Baaigem, Munte, Scheldewindeke, St-Lievens-Houtem - 75 km - 19 deeln.
Van bij de start begon het aanhoudend te regenen, zodat we in St-Antelinks de keuze gaven (terugkeren of verder rijden'. Van de 19 fietsers keerden er 11 terug en met 8 werd de rest van de rit afgewerkt. Na ongeveer anderhalf uur regenen hield het op, maar aangenaam fietsen was het zeker niet...

Zondag 16/06/1991:
deelname aan de fietstocht bij WTC De Haltvrienden in Denderleeuw - 75 km - 19 deeln. van onze club.
Omloop langs o.a. Galmaarden, Tollembeek, St-Pieters-Kapelle, Bever. Hoogtepunt op deze omloop was de beklimming van de Bosberg (met controlepost op de top).

Zondag 23/06/1991: Herfelingen, Heikruis, Bogaarden, Beert, Lembeek, Clabbecq, Braine-le-Château, Wauthier-Braine, 'Hallerbos', Dworp, Essenbeek, Halle, Beert, Pepingen, Elingen, Gooik, Pamel - 105 km - 18 deeln.
Een mooie maar soms ook lastige omloop, met vooral in de streek rond het Hallerbos (dat we langs alle kanten doorkruisten) enkele flinke kuitenbijters.
Uitstekend fietweer, al mocht de wind toch wel wat minder.

Zondag 30/06/1991: Waarbeke, Galmaarden, Viane, Deux-Acren, Geraardsbergen, Schedelbeke - 65 km - 17 deeln.

Zondag 07/07/1991:
deelname aan rally van WTC De Vliegende Spaak met start en aankomst aan café Maxens in Baardegem. Alle clubleden fietsten dit jaar de vlakke omloop naar het Donkmeer - 60 km - 18 deeln. van onze club.

Zondag 14/07/1991: rit naar het Pajottenland (Ternat, St-Ulriks-Kapelle, Zellik, St--Martens-Bodegem, Dilbeek, St-Martens-Lennik, Gasbeek) - 68 km - 14 deeln.

Zondag 21/07/1991: Herzele, Grotenberge, Velzeke, Munkzwalm, St-Denijs-Boekel, Roborst, Rozebeke, St-Goriks-Oudenhove, St-Maria-Oudenhove, Erwetegem, Steenhuize - 73 km - 20 deeln.
Zwaarbewolkt maar droog.


Zondag 28/07/1991: ééndagsrit naar de streek van Ronse en Doornik - 176 km - 18 deeln.
We vertrokken 's morgens om 7u30 en arriveerden in Botjeshof om 15u50.
Beknopte wegwijzer: Welle, Denderhoutem, Aspelare, Steenhuize, Erwetegem, St-Maria-Oudenhove, Michelbelke, Elst, St-Kornelis-Horebeke, Schorisse, Louise-Marie, Ronse ('Kruisberg'), Zulzeke ('Kapeltop'), 'Hotond', Russeignies, Amougies, Mont de l'Enclus ('Kluisberg'), Orroir, Escanaffles, Celles, Molenbaix, Obigies, Kain, Mont-St-Aubert, 'Col de la Croix Jubaru', Mourcourt, Melles, Thimougies, Montroeul-au-Bois ('Trou Robin'), Moustier, Houtaing, Mainvault, Ostiches, Ogy, Ghoy, Zarlardinge, Goeferdinge, Geraardsbergen, Onkerzele, Grimminge, Zandbergen, Idegem, Appelterre, Ninove, Denderhoutem, Welle. 
Onze middagpauze hielden we in een niet al te proper cafeetje aan de kerk van Moustier (km 115). Later gingen we ook nog iets drinken (want het was zeer dorstig weer) in Goeferdinge (km 150).
Voor het derde jaar op rij was het schitterend zomerweer op de dag van onze ééndagsrit. Het kwik steeg na de middag tot tegen de 30 graden.

Zondag 04/08/1991: Bambrugge, Zonnegem, Vlierzele, Bavegem, Gijzenzele, Gontrode, Melle, Gentbrugge (Jules Ottenstadion van AA Gent), Heusden, Destelbergen (Damslootmeer), Laarne (kasteel), Wetteren, Oordegem, Vlekkem, Ottergem, Erondegem, Erpe - 75 km - 17 deeln.
Zonnig in het begin en op het einde van de rit, maar tamelijk mistig in de streek rond Gent.

Woensdag 07/08/1991: met 7 leden namen we deel aan een evenement van de brouwerijen Palm in Steenhuffel en Duvel in Breendonk, namelijk de 'Steendonk-route'. Het werd een gedenkwaardige dag.

Zondag 11/08/1991: Ninove, Vollezele, Herne, Kokejane, Petit-Enghien, Steenkerque, Petit-Roeulx, Braine-le-Comte, Henripont, Ronquières, Hennuyères, Quenast, Saintes, Birghes, Heikruis, Herfelingen, Oetingen, Gooik, Pamel - 100 km - 19 deeln.
Sombere hemel, maar droog en een ideale temperatuur.
Opmerkelijk was de deelname van een gastrijder op een ligfiets! Wij hadden daar reeds van gehoord en over gelezen, maar konden nu met onze eigen ogen vaststellen dat zo'n ding inderdaad verduiveld snel gaat, zelfs op een bochtige en heuvelachtig parcours...


Zaterdag 17/08/1991: deelname aan rally van WTC Idegem '78 met start en aankomst aan café Sportief (Bareelstraat 53) in Idegem - Omloop van 70 km - 11 deeln. van onze club.
Start per fiets aan ons lokaal om 7 uur.
Bewolkt maar toch uitstekend fietsweer. Een mooie, goed uitgepijlde en zeker niet te lastige omloop.
Zondag 18/08/1991 - voormiddag: rit naar de streek van Flobecq - 75 km - 21 deeln.
Een rit met o.a. de Côte d'Hubermont (die we voor het eerst beklommen in clubverband), met een verrassend steile passage van 18%.
Prachtig weer en dus mooie vergezichten in de streek rond Flobecq.
Zondag 18/08/1991 - namiddag: gezinsfietstochtje met 19 deelnemers (waaronder 8 clubleden). Ritje van 32 km met als verste punten Eichem (Appelterre) en Pollare. Rustpauze in 't Molenhof in Pamel (aan de visvijvers).
Op het Denderpad kregen we een lekke band bij een vrouwenfiets. Gelukkig had Herald voldoende plakgerief bij om de binnenband (met zo maar eventjes 5 gaatjes er in) te herstellen. Knap werk was dat!

Zaterdag 24 tot maandag 26/08/1991: 3-daagse fietsuitstap naar Kanne (nabij Maastricht) -
12 deelnemers.
Twee overnachtingen in Hotel Limburgia in Kanne (Riemst), bij Jenny en Gerry, op 3 km van het centrum van Maastricht. Een gezellig hotel, lekker en voldoende eten, prachtige kamers (met douche, WC,  telefoon en kleuren-tv).

Een schitterende streek en stralend zomerweer gedurende de drie dagen.

Op zaterdag rit van Welle naar Maastricht (171 km); op zondag een rit in Nederlands-Limburg en de Voerstreek (132 km); op maandag terugkeer per fiets van Maastricht naar Welle (163 km). Dit is dus in totaal 466 km op drie dagen.
Gezien er geen vaste chauffeur was hadden we een beurtrol met 4 leden om elk een gedeelte te volgen (bedankt Leon, William, Herald en Eddy).
Zondag 25/08/1991:
voor wie niet mee was op weekend was er een rit naar Overmere-Donk - 60 km - ondanks het schitterende weer slechts 9 deeln.

Zondag 01/09/1991: onze derde deelname aan rally de Omloop der Grote Bossen van Cyclo Club Bol d'Air in Edingen (start en aankomst in het College St-Augustin aan de steenweg naar Soignies).
Onze 20 deelnemers hadden keuze uit omlopen: 40, 90 of 150 km. Voor elk wat wils dus...
In totaal namen 1242 fietsers deel. Waarschijnlijk is er geen enkele fietstocht waar de deelnemers zo gastvij ontvangen worden als bij de mensen van de Cyclo Club Bol d'Air. Hun 'Grote Bossen' is werkelijk een prachtorganisatie en in elke controlepost was het ook dit jaar weer smullen en drinken naar hartelust...

Zaterdag 07/09/1991: deelname aan de Cyclosportive Vélomédiane Claude Criquielion in La Roche - 157 km - 5 clubleden namen deel.
Een zéér zware rit doorheen de streek van de Ourthe en de Aisne met 22 hellingen (3140 hoogtemeters).
Vertrek in Welle per auto om 6 uur voor een verplaatsing van 180 km.
Het startschot in de straten van La Roche werd gegeven door Claude Criquielion himself om 9 uur.
Dit was een wedstrijd waarin van iedereen de tijd werd opgenomen. Voor 4 van onze 5 deelnemers verliep alles buiten verwachting goed. Eric Janssens eindigde 182e op 1887 deelnemers in een tijd van 5u24min (gemiddeld 28,8 km/u). André Van Der Straeten finishte 5 minuten later (gem. 28,4 km/u). Beiden behaalden goud.
Bart De Pauw en Marc Van Assche trokken zich van dat koersgedoe weinig aan en kwamen samen binnen na 6u24min (24,5 km/u) en haalden beiden zilver.
Voor onze 5e deelnemers, William Cobbaut, verliep de dag niet zo plezierig. In de start meegesprongen met een koersend groepje, kwam hij na amper 8 km in een bocht zwaar ten val en bracht de rest van de dag door in de ambulance en het ziekenhuis.
Het weer: grijs en frisjes, maar droog en niet al te veel wind. Voor deze zeer zware rit waren dit eigenlijk wel ideale weersomstandigheden.
Een iets uitgebreider verslag van deze 'Criquielion' kan je desgewenst bekomen bij Marc VA.
Zondag 08/09/1991: fiets- + busuitstap naar Blankenberge.
16 leden reden per fiets naar Blankenberge en 34 vrouwen en kinderen kwamen ons achterna met een autobus. We kwamen gezamelijk terug met de bus. De fietsen gingen in de camionette van Prof-Fi.
De fietsers vertrokken om 7 uur voor een rit van 107 km. Bij de start was het amper klaar en bovendien ook nog zeer frisjes. In bij momenten dichte mistflarden reden we langs Mere, Bambrugge, Burst, St-Lievens-Houtem, Balegem, Scheldewindeke, Baaigem, Vurste en Eke. Met het oversteken van de Leie in Deurle verdween de mist en de rest van de rit (langs Nevele, Bellem, Knesselare, Sijsele, Damme, Dudzele en Lissewege) tot in Blankenberge legden we af onder een stralende zon.
De bus met vrouwen en kinderen vertrok om 9u30 in Welle en die stonden ons bij aankomst aan zwembad De Noordzee (waar we konden douchen en desgewenst ook nog wat zwemmen) al op te wachten.
's Middags gingen we eten in het self-service restaurant Raymond, vlakbij het zwembad.
De namiddag brachten we door op de dijk en in de winkelstraten van Blankenberge. Sommigen genoten zelfs op het strand, want de temperatuur was na de middag gestegen tot ruim 25 graden. Een onverwacht schitterende zomerdag dus!
We keerden terug naar huis rond 18 uur en stopten met de bus nog voor een uurtje bij Den Bok in Oordegem.
Voor wie niet meeging naar Blankenberge was er een rit naar Geraardsbergen van 60 km, maar hiervoor kwamen amper 4 leden opdagen (3 fietsers + Petrus met de volwagen)

Zondag 15/09/1991: Asse, Bollebeek, Brussegem, Meusegem, Londerzeel, Malderen, Steenhuffel, Merchtem, Mollem - 65 km - 18 deeln.
Somber en grijs maar zacht en geen neerslag gedurende de rit. Nog een nat wegdek bij de start maar later in de rit droog.
Op het einde van deze rit hielden we een uitzonderlijk drinkstop in cafe 't Hoekske aan het station van Denderleeuw (dit omdat de uitbaters een trofee gschonken hadden voor onze rally).

6 leden namen vandaag deel aan de 24-uren van Welle.

Zondag 22/09/1991: Galmaarden, Bever, Bois-de-Lessines, Bassily, Silly, St-Pieters-Kapelle, Tollembeek - 76 km - 20 deeln.
Eerste zondag van de herfst. Dreigende wolken maar droog en zeer zacht. Kort na onze aankomst in Botjeshof begon het (hard) te regenen.

Zondag 29/09/1991: Herdersem, Mespelare, Berlare, Zele, Grembergen, Dendermonde, Denderbelle, Wieze, Aalst - 64 km - 23 deeln.
Natte, vuile wegen en bovendien lichte regen bij tussenpozen. Toch nog een vrij grote deelname.

Zaterdag 05/10/1991: rit met start om 13u30 langs o.a. Opwijk, Buggenhout, Opdorp, Opstal, Lebbeke - 65 km - 13 deeln.
Op het einde van deze rit gingen we iets drinken in café Breughel en daarna in De Vlaamse Leeuw (bij Rita). Twee café's die een trofee geschonken hadden voor onze rally.
Uitstekend fietsweer!
Zondag 06/10/1991:
geen fietsrit meer op ons programma vandaag, maar enkel onze kermis-kroegentocht in
de café's van Welle - 25 deeln.
Zowel op zaterdag als op zondag verrasten onze lokaalhouders ons met een schotel belegde broodjes. Een door alle deelnemers zeer gewaardeerde en gesmaakte 'geste'...

We begonnen het seizoen 1991 met 9.189 deelnames sinds de oprichting van onze club (zie bovenaan). Op het einde van dit seizoen waren dat er 9.791 geworden. Voor nummer 10.000 was het dus nog even wachten tot begin volgend jaar...

Vrijdagavond 25/10/1991: ledenfeest in zaal Botjeshof.

Bijkomende activiteit:
Zondagvoormiddag 03/11/1991: onderling voetbalmatchje in barre weersomstandigheden (met een echte stormwind) op het terrein van SK Welle in de Beukelstraat. 11 leden namen deel plus ook nog een paar van onze kinderen.
Ondanks het gure weer werd het een leuke voormiddag voor iedereen.
Ter informatie onze voetballers: Chevalier Jo, Cornelis Herald, De Bruyn Marc, Pauw Bart, Janssens Eric, Janssens Jeroen, Van Assche Marc, Van Asbroeck Freddy, Van Den Berghe Georges, Verlé Hugo. Scheidsrechter was Baetens Dominique.

In de herfst- en winterperiode was er iedere zondagvoormiddag een oefenrit van ongeveer 50 km met start aan ons lokaal om 9 uur.
Van deze ritten werden er geen overzichten bijgehouden...

 

 

Terug naar ons  RITTENARCHIEF