Ons RITTENARCHIEF
Een beknopt overzicht van onze ritten in het jaar 1981

 

In onze beginjaren werd er enkel in clubverband gefietst op zondagen van begin maart tot en met het eerste weekend van oktober. Eventuele andere ritten werden beschouwd als oefenritten en telden niet mee voor ons regelmatigheidsklassement.

Het begon allemaal in de herfst van 1980...
Wielertoeristenclub 'WTC Vikings' (genaamd naar sponsor 'plakwerken Victor Van Bossuyt'), met als lokaal het toenmalig café Kerksken in de Regentiestraat, was reeds na twee jaar bestaan op sterven na dood. Tien Wellenaren (met een grote inbreng uit de toen nog recente woonwijk 'Hoogsteenveld') staken op
dinsdagavond 4 november 1980 in café Cambrinus op het Welleplein de hoofden bij mekaar en besloten een nieuwe club op te starten.
Dit waren de 10 aanwezigen op de stichtingsvergadering: Jaak Bels, Herald Cornelis, William De Rijck, Herman De Vlaminck, Willy De Winter, Luc D'Haeseleer, Wilfried Kempkes, Petrus Pletinckx, Marc Van Assche en Jacques Van Mulders.
Als naam werd gekozen voor WTC Jong Welle. Pas enkele jaren later, bij het moderniseren van ons clubembleem, werd de naam gewijzigd in Wielervrienden Jong Welle.
Als lokaal werd uiteraard gekozen voor café Cambrinus aangezien lokaalhouder Willy De Winter één der initiatiefnemers was.
We fietsten ons eerste jaar in een geel-zwarte uitrusting. Op borst- en rugzijde van koerstrui en trainingsvest (de enige kledingstukken die we hadden dat eerste jaar) stond de reklame van
café Cambrinus en Argenta/Davo-reizen (gesponsord door Wilfried Kemkes uit het Roeveld).

Vrijdagavond 09/01/1981: de allereerste activiteit van onze club was het inrichten van een Sportavond in de meisjesschool van Welle. Op deze avond werden verschillende sportmensen uit de streek geïnterviewd en was er ook een koers op rollen.
Deze sportavond was een geweldig succes met een stampvolle zaal in de meisjesschool van Welle (in de Kerkstraat). Onze clubkas was meteen gespijsd om in maart met onze eerste ritten te starten.
Deze avond werd voor ons aaneengepraat door niemand minder dan VRT-sportjournalist Louis De Pelsmaeker (die door onze voozitter Petrus Pletinckx, tot groot jolijt van de aanwezigen, werd aangekondigd als Louis De SPELmaker).
Aanwezige sportvedetten waren: Willy Terirlinck, Marc Sergeant, Maurice Maertens (gouden schoen 1973), Anne-Marie Van Nuffel (atletiek), Jan Adriaensens (ex-wielrennen, o.a. zowel in 1956 als in 1960 derde in de Ronde van Frankrijk), Johan De Cuyper (kampioen van België motocross), Eddy De Pauw (atletiek)...
De koers op rollen werd gewonnen door onze clubleden Patrick Grootrviendt en Luc D'Haeseleer.

Zondag 08/03/1981: onze allereerste clubrit ging langs o.a. Haaltert, Erpe, Lede, Nieuwerkerken - 35 km - 25 deelnemers.
Redelijk warm voor de tijd van het jaar doch zeer regenachtig. Toen we vertrokken hield het op, maar op het einde van de rit viel er toch opnieuw nattigheid.

Zondag 15/03/1981: Teralfene, Essene, St-Katharina-Lombeek, Borchtlombeek, Kattem, Pamel, Liedekerke, Iddergem - 35 km - 39 deeln.
Zeer grote opkomst. Prachtig weer, fris maar droog. Af en toe zelfs zonneschijn.
Vandaag noteerden we onze eerste lekke banden, een 'eer' die te beurt viel aan Freddy Vandenberghe en Herald Cornelis.
Na de rit, toen hij wou naar huis rijden, trof ook Wilfried Kemkes zijn fiets aan met een lekke band.


Zondag 22/03/1981: officiële doop van de club met een mis en fietsenwijding, gevolgd door twee rondjes van elk 20 km langs Denderhoutem, Kerksken en Haaltert - 40 km - 44 deeln.
Met onze gloednieuwe trainingsvesten (want pas daags ervoor geleverd) trokken we naar de mis. Daarna werden de fietsen gezegend en werden er enkele foto's genomen.
Voor de allereerste groepsfoto van onze club (van zeer slechte kwaliteit): klik hier!
Doordat de zegenig van de fietsen iets vroeger gedaan was dan we hadden ingeschat vertrokken we iets vroeger dan gepland en hierdoor mistten 3 leden de start...
Het was droog, maar er loeide een heuse stormwind die het ons verduiveld moeilijk maakte.
Gen pech onderweg maar na de rit aan ons lokaal lekke band voor Jean Le Roy.

Zondag 29/03/1981: Haaltert, Aaigem, Woubrechtegem, St-Lievens-Esse,
St-Antelinks, Aspelare, Outer, Denderhoutem - 45 km - 29 deeln. (onder wie 2 gastrijders).
Slecht weer. Niet koud, maar aanhoudende lichte regen. Het bleef amper enkele minuten droog tijdens onze rit. De kalme wegen die we volgden lagen er zeer vuil bij, zodat alle fietsen een goede poetsbeurt best konden gebruiken.
Er waren drie lekke banden.

Zondag 05/04/1981: Denderhoutem, Ninove, Appelterre, Zandbergen, Onkerzele, Atembeke, 'Bosberg', Nieuwenhove, Denderwindeke, Meerbeke, 'Nellekensberg', Pamel, Meerbeke - 56 km - 41 deeln. (onder wie 3 gastijders).
Terug koud en mistig, ditmaal echter geen regen.
Van in Onkerzele volgden we ongeveer 30 km lang het parcours van de Ronde van Vlaanderen die in de namiddag door Hennie Kuiper zou gewonnen worden. Er werd door sommige deelnemers veel afgezien op de Bosberg en tijdens de plaatselijke ronde op de Nellekensberg was het al niet veel beter.
Zeer veel pech vandaag: wel 6 of 7 lekke banden, we geraakten er de tel bij kwijt...

Zondag 12/04/1981:
Aalst, Wieze, Dendermonde, Denderbelle, terug Wieze, Moorsel, Hekelgem, Erembodegem - 52 km - 40 deeln. (onder wie 2 gastrijders).
Een rit over hoofdzakelijk vlakke wegen met enkel op het einde wat bergop.
Zoals we nu reeds gewoon zijn, kregen we ook vandaag weer een vlaag regen op onze nek. Het tempo tijdens de rit lag iets hoger dan normaal, zelfs iets té snel volgens sommigen.
Slechts 2 lekke tubes vandaag.

Zondag 19/04/1981:
Mere, Zonnegem, Vlierzele, Bavegem, Oosterzele, Scheldewindeke, Balegem, Oombergen, Borsbeke, Ressegem, Aaigem, Heldergem, Denderhoutem - 57 km - 39 deeln.
H
et wordt stilaan een gewoonte, want weeral was het zeer fris voor de tijd van het jaar en daarbij kregen we nog regen op de koop toe.
Lokaalhouder Willy De Winter (op pantoffels!) maakte ongeveer halfweg zijn verschijning in ons peloton en deed het verbazend goed.
Het wordt ook wel een gewoonte dat we af te rekenen hebben met veel lekke banden, terug liefst 5 of 6 vandaag!
Op het einde van de rit gebeurde er een valpartij met Maurits Vervaet als grootste slachtoffer. Hij kwam er vanaf met een bebloede knie.

Zondag 26/04/1981: deelname aan rally de 'Trophee Joseph Gayer' met start en aankomst in café La Coupole aan de Houba de Strooperlaan in Brussel (rechtover het Heizelstadion) - gepijlde omloop van 85 km - 27 deeln. van onze club.
Vertrek per auto aan Cambrinus in Welle om 7u30. Ondanks het op dat uur reeds slecht weer waren er toch 5 leden die de verplaatsing naar de Heizel per fiets maakten. Zij zouden hun overmoed later op de dag bekopen (zie het ritverslag hieronder)...
Beknopte wegwijzer: Brussel-Heizel, Evere, Zaventem, Sterrebeek, Tervuren, Vossem, Huldenberg (controlepost), Neerijse, Leefdaal, Everberg, Kampenhout, Erps-Kwerps, Perk, Vilvoorde, Brussel-Heizel.
Onze allereerste deelname aan een rally was meteen ook een van onze meest gedenkwaardige. IJsregen en kou (gans de dag amper 3 graden) zorgden voor liefst 8 opgevers onder onze 27 deelnemers. Over deze 'vreselijke' rally verscheen een vrij uitgebreid verslag in ons clubblad van juni 1981: lees deel 1 en het vervolg
deel 2.

Zondag 03/05/1981: Okegem, Pamel, OLV-Lombeek, Gooik, Neigem, Oetingen, Vollezele, Denderwindeke, 'Roost', Pollare, Ninove, Denderhoutem - 60 km - 32 deeln.
Zeer frisjes, maar eindelijk eens droog weer!
Talrijke landelijke wegen met af en toe een venijnige helling (onder andere in Vollezele).
Vrij hoog tempo vandaag en omdat we gespaard bleven van lekke banden waren we vrij vroeg terug in ons lokaal.
Voor Ignace De Vriese was de inspanning te groot en na 45 km moest hij instappen in de volgwagen. Ook lastig was het voor Georges Van Den Berghe en Frans De Wolf die de vorige nacht naar een trouwfeest geweest waren, maar met veel afzien en op karakter haalden zij toch de finish...

Zondag 10/05/1981: Hekelgem, Asbeek, Asse, St-Ulriks-Kapelle, Kobbegem, Brussegem, Merchtem, Asse, Meldert ('Kokerij') - 60 km - 35 deeln.
Zalig weer vandaag. De ganse dag warm en zonnig.
Lastige rit met enkele pittige klimmetjes en ook de lange kasseistrook van de 'Kokerij" in Meldert.
Opnieuw een goed tempo vandaag.
Vier lekke banden vandaag waarvan de laatste op de kasseien in Meldert.

Zondag 17/05/1981: Erpe, Lede, Aalst... (ingekort wegens regen) - 40 km - 19 deeln.
Zeer slecht weer, de ganse rit regen. Na 2 km hadden we reeds 2 lekke banden plus een volgwagen die water moest bijvullen...
De rit werd ingekort en er werd ook een makkelijk parcours gekozen. Om 10u15 waren we reeds terug in ons lokaal en uitgerekend dan hield het op met regenen en scheen de zon zelfs af en toe...

Zondag 24/05/1981: Appelterre, Onkerzele, Waarbeke, 'Congoberg', Vollezele, Meerbeke, Okegem - 63 km - 33 deeln.
Zoals we het de laatste weken gewoon zijn ook vandaag een rit met regenbuien.
Zware val van Herman De Vlaeminck in Onkerzele, in volle afdaling. Hij hield er een hevig bloedende hoofdwonde aan over die diende gehecht te worden alsook enkele gekneusde ribben.

Zondagvoormiddag 31/05/1981: Haaltert, Herzele, St-Lievens-Esse, Erwetegem, St-Maria-Oudenhove, Steenhuize, Aspelare - 65 km - 20 deeln.
Zeer goed weer vandaag en 25 graden!
Doordat er in de namiddag gekoerst werd (zie hieronder) was 20 deelnemers zeer bevredigend.
Zondagnamiddag 31/05/1981: koers voor wielertoeristen ('Kampioenschap van Groot-Denderleeuw') op het Dorp in Denderleeuw  - Afstand: 54 km.
In totaal waren er 52 deelnemers waarvan 18 clubleden van WTC Jong Welle.
Clublid Luc D'Haeseleer won de wedstrijd met een voorsprong van om en bij de twee minuten op een groepje van 13 waarvan Patrick Grootvriendt (eveneens een clublid) probleemloos de sprint won.


Zaterdag 06/06/1981: koers voor wielertoeristen van Groot-Denderleeuw ter gelegenheid van de officiële opening van de wijk Hoogsteenveld in Welle.
Deze wedstrijd was tevens ons 'clubkampioenschap koers'.
Start en aankomst was in de Priester Daenslaan.
Omloop van 3,5 km: Priester Daenslaan, Burg. 't Kintlaan, Drieselken, Kerkstraat, Broekstraat, Welleplein, Regentiestraat, Langestraat, Elf Dagwand, Booglaan, Priester Daenslaan.
Voor de categorie
35 jaar en ouder waren er 10 ronden (35 km) af te leggen. Er waren slechts 11 deelnemers waaronder 6 clubleden. Winnaar werd Julien Geldhof van WTC Doordrijvers Denderleeuw (Ann-Boetiek). Gustaaf Coignau eindigde 3e en werd als eerst aangekomen clublid dus onze clubkampioen 35+.
Aan de categorie jonger dan 35 jaar namen 35 toeristen deel onder wie 22 clubleden. Deze legden
15 ronden af (52,5 km). Winnaar werd Patrick Grootvriendt met een half wiel voorsprong op Luc D'Haeseleer (twee clubleden dus).
Zondag 07/06/1981 (Pinksteren): Teralfene, Wambeek, Schepdaal, St-Pieters-Leeuw, Lot, Huizingen, Dworp ('Bruine Put'), Halle, Pepingen, Leerbeek, Gooik, Neigem, Meerbeke, Ninove, Okegem, Denderleeuw - 70 km - 27 deeln.
In het begin van de rit was het nog wat frisjes maar vanaf halfweg kregen we een aangename temperatuur om in te fietsen.
Daags na de feestelijkheden t.g.v. de officiële opening van de wijk Hoogsteenveld waren er slechts enkele dapperen uit deze wijk aan de start. De anderen sliepen hun roes uit...
Pinksteren vandaag en dus ging onze rit naar bedevaartstad Halle waar we een kwartiertje pauze hielden om er een kaarsje te doen branden in de Basiliek.
De 30 km terug naar huis van in Halle via de steenweg Halle-Ninove werden in een uurtje afgevlamd. Vooral op het einde (van in Ninove) lag de snelheid véél te hoog...
Geen enkele pech vandaag!

Zondag 14/06/1981: deelname aan rally 'de Knotwilgenroute' van WTC het Velooken in St-Katharina-Lombeek - 90 km (verplaatsing per fiets inbegrepen).
In totaal waren er 400 fietsers waarvan 28 deelnemers van onze club.
Vertrek in Welle per fiets reeds om 7u45.
Prachtige uitgepijlde omloop van 70 km in het Pajottenland. Vrij heuvelachtig, doch ook weer niet té lastig voor wielertoeristen. Op de ganse omloop was er amper 50 meter steenweg.
Beknopte wegwijzer:
St-Katharina-Lombeek, Borchtlombeek, Pamel, OLV-Lombeek, Gooik, Oetingen, Kester, Elingen, Gaasbeek, Schepdaal, Ternat, St-Martens-Bodegem, St-Ulriks-Kapelle, Asse, Essene, St-Katharina-Lombeek.
Een schitterende zomerdag met niets dan zon. Een dag zoals we er weinig krijgen in ons landje.
Eén lekke band voor onze groep.


Zondag 21/06/1981: Erembodegem, Aalst, Moorsel, Wieze, Gijzegem, Hofstade, Lede, Schoonaarde, Berlare, Overmere-Donk, Uitbergen, Wanzele, Serskamp, Smetlede, Oordegem, Vlekkem, Ottergem, Mere, Haaltert, Denderhoutem - 73 km - 31 deeln.
Deze eerste dag van de zomer 1981 leek meer op een herfstdag. We kregen onderweg ook ongeveer één uur regen.
Twee lekke banden vandaag.

Zondag 28/06/1981: geplande rit naar Flobecq afgelast wegens regen maar 's morgens om 8 uur toch 18 leden in ons lokaal!
Een ganse zondag regen en voor de eerste keer dit jaar werd er beslist om niet te starten. Toch werd dit nog een zware voormiddag want een groot deel van de opgekomen leden bleven de ganse voormiddag plakken in Cambrinus...

Zondag 05/07/1981: Aspelare, Ophasselt, Hemelveerdegem, Deftinge, Parike, Everbeek, Zarlardinge, Goeferdinge, Overboelare, Geraardsbergen, Onkerzele, Zandbergen, Idegem, Voorde, 'Lebeke', Dendrhoutem - 68 km - 23 deeln.
Eindelijk nog eens goed weer vandaag!
We fietsten een gedeelte van de rit die vorige zondag was afgelast. In Geraardsbergen reden 12 leden over de Muur terwijl de rest de Guilleminlaan nam.
Geen lekke banden vandaag. Enkel pech op de 'Muur' toen William Arijs zijn achterderailleur in zijn wiel trok met twee gebroken spaken als gevolg.
Het tempo in deze rit werd prima aangegeven door Patrick Grootvriendt. Op geen enkel moment was de snelheid te hoog in deze mooie rit...

Zondag 12/07/1981: Teralfene, Essene, Asbeek ('Putberg'), Asse, Mollem, Brussegem, Imde, Londerzeel, Steenhuffel, Merchtem, Peizegem, Buggenhout-Bos, Opwijk, Baardegem, Meldert, Hekelgem, Teralfene - 73 km - 25 deeln.
Goed verlopen rit bij droog weer. Slechts één lekke band.
Frans De Wolf zorgde voor de stunt van het jaar door 400 km per auto af te leggen om te kunnen deelnemen aan deze rit. Frans was met vakantie in de Ardennen en vertrok daar 's morgens om 4 uur om op tijd aan de start te zijn. Na de rit keerde hij terug naar de Ardennen...
In deze 19e rit zagen we ook onze co-sponsor Wilfried Kemkes (Argenta/Davo-reizen) nog eens terug. Hij fietste 50 km mee en moest dan, totaal uitgeput, in de volgwagen stappen.

Zondag 19/07/1981: Denderhoutem, Ninove, Pollare, 'Roost', Nieuwenhove, Waarbeke, Galmaarden, Tollembeek, Vollezele, Oetingen, Gooik, OLV-Lombeek, Eizeringen, Borchtlombeek, Liedekerke, Denderleeuw, Iddergem - 70 km - 23 deeln.
Droog en een mooie heldere hemel. Zeer mooie vergezichten vandaag!
Lastige rit met een 5-tal hellingen in het Pajottenland.
Twe lekke banden vandaag, maar met weinig opnonthoud voor de groep.
Tussen Waarbeke en Galmaarden vloog er bijna een zeer snel rijdende Renault 5 in onze groep maar gelukkig kwam iedereen er met de schrik vanaf...

Zondag 26/07/1981: Denderhoutem, van Ninove via de steenweg naar Brakel, van Brakel via de steenweg naar Oudenaarde, Melden ('Koppenberg'), Etikhove, Maarke-Kerkem, 'Varent', Mater, St-Kornelis-Horebeke, Strijpen, Zottegem, Herzele, Ressegem, Aaigem, 'Gotegem' (Mere), Haaltert, Denderhoutem - 85 km - 24 deeln.
Start om 8 uur en in het begin van de rit nog zeer frisjes. Rond 10 uur kwam de zon tevoorschijn en kregen we vrij mooi weer voor de rest van de rit.
Geen pech te melden vandaag.
Hoogtepunt van deze rit was uiteraard de beklimming van de beruchte 'Koppenberg' in Melden.
Aan de voet van deze steile bult stopten we even om iedereen apart naar boven te laten rijden. Kwestie van mekaar niet te doen vallen. Tot onze verbazing slaagden liefst 16 leden in deze opdracht.
Als laatsten reden bergkampioenen Danny De Coster en Frans De Wolf naar boven, dit in een duel man tegen man. Het was Franske die het haalde en boven ontving hij zowaar een echte bolletjestrui van lokaalhouder Willy de Winter (die vandaag ook chauffeur van onsze volgwagen was).
De prijs van de strijdlust was echter voor Ludo Chevalier. Bij de start voelde hij zich doodziek (van een trouwfeest), en halfweg op de Koppenberg moest hij voet aan de grond zetten. Maar... Ludo reed terug naar beneden en herbegon. En dit keer met succes!

Zondag 02/08/1981:
de geplande rit naar de bloemenstreek (Lochristi, Zeveneken) werd uitgesteld doordat de man die deze rit georganiseerd had Maurits Vervaet (geboren in Zeveneken) afwezig was wegens ziekte. We reden in plaats daarvan dan maar een rit langs o.a. Aspelare, Steenhuize, Erwetegem, St-Maria-Oudenhove, 'Pijpketel', St-Lievens-Esse, Steenhuize, St-Lievens-Houtem, Oombergen, Grotenberge, Herzele, Woubrechtegem, Aaigem, Heldergem, Denderhoutem - 66 km - 26 deeln.
Droog maar de lucht bleef de ganse voormiddag zeer grauw. Veel pech vandaag.

Zondag 09/08/1981: Liedekerke, Wambeek, Schepdaal, Vlezenbeek, St-Pieters-Leeuw, Lot, Beersel ('Rollebeekstraat'), Dworp ('Bruine Put'), Huizingen, St-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Elingen, St-Kwintens-Lennik, OLV-Lombeek, Pamel, Okegem, Iddergem - 70 km - 26 deeln.
Zacht en droog maar wel zwaarbewolkt.
Verrassing van de dag was de 'Rollebeekstraat' aan het kasteel van Beersel, een voor de meesten op dat moment nog onbekende steile kasseiklim die een aantal deelnemers te voet stelde. Daarna beklommen we ook nog de 'achterkant' van de 'Bruine Put'.
Geen lekke banden noch andere pech vandaag.

Zondag 16/08/1981: Lede, Serskamp, Wetteren, Laarne, Beervelde, Lochristi, Hyfte, Zeveneken, Overmere, Uitbergen, Wichelen, Lede, Nieuwerkerken, Terjoden - 80 km - 21 deeln.
Fris en zwaarbewolkt. Kleine regenvlaag in Wetteren en daarna ook regen vanaf Nieuwerkerken tot einde rit.
Dit was de rit die twee weken geleden werd uitgesteld (zie zondag 02/08).
De rit begon zeer verwarrend. Onze volgwagen was plots spoorloos en wij reden dan maar verder zonder. Als bij wonder wist lokaalhouder Willy ons toch nog terug te vinden ergens tussen Laarne en Beervelde. Je moet het maar doen!
Dit was een volledig vlakke rit met enkel een kasseistrook van ongeveer 1 km (de 'Kerrebroekstraat') in Beervelde als 'hindernis'.
In Zeveneken hielden we even halt aan de ouderlijke woning van rituitstippelaar Maurits Vervaet.
Vrij hoge gemiddelde snelheid vandaag: ruim 26 km/u.

Geen pech of lekke banden.

Zondag 23/08/1981: Herne, Braine-le-Comte, Ronquières, Quenast, Heikruis - 95 km - 26 deeln.
Geen verdere gegevens teruggevonden.

Zondag 30/08/1981: St-Blasius-Boekel, Munkzwalm, Velzeke - 73 km - 23 deeln.
Geen verdere gegevens teruggevonden.

Zondag 06/09/1981: Meise, Wemmel, Asse... (de (Hopperoute') - 72 km - 24 deeln.
Geen verdere gegevens teruggevonden.

Zondag 13/09/1981: Everbeek, Flobecq ('La Houppe'), Zarlardinge - 77 km - 17 deeln.
Geen verdere gegevens teruggevonden.

Zondag 20/09/1981: rit afgelast wegens regen maar 's morgens toch 13 leden in ons lokaal!
Geen verdere gegevens teruggevonden.

Zondag 27/09/1981: deelname aan de allereerste 'Gordel' met start en aankomst aan het gemeentehuis van St-Genesius-Rode - 100 km - 11 deeln. van onze club.
In totaal waren er 1044 deelnemers en St-Genesius-Rode was toen nog de enige startplaats van dit evenement dat later zou uitgroeien tot een massabijeenkomst met jaarlijks tienduizenden deelnemers.
Voor wie niet mee ging 'gordelen' was er in Welle een rit langs Onkerzele, Vollezele - 60 km - 8 deeln.

Zaterdag 03/10/1981: koers Vlaamse Wielerbond op het Welleplein.
PS: onze club was aangesloten bij de VWB en daardoor was het een 'verplichting' om ieder jaar minstens één wedstrijd voor deze bond te organiseren.

Zondag 04/10/1981: op kermiszondag werd er niet echt meer gefietst maar organiseerden we onze eerste kermis-kroegentocht. Via de kantine van SK Welle, cafés 'Botjeshof' en 'Den Halt' reden we naar ons lokaal 'Cambrinus'. Als verrassing kreeg clubkampioen Ludo Chevalier, de enige die aan alle 30 klassementsritten had deelgenomen, daar een levend varken cadeau, het gevolg van een belofte die in de loop van het seizoen tussen pot en pint gedaan was door lokaalhouder Willy De Winter. Het diertje nam deel aan de feestelijkheden. Van GAIA was er toen gelukkig nog geen sprake... Foto's: 1 / 2

Tenslotte nog enkele zaken over ons eerste clubjaar:
We waren aangesloten bij de Vlaamse Wielerbond (VWB). Om toegelaten te worden tot hun verzekering was een geneeskundig attest verplicht. Hiervoor konden onze leden gratis terecht bij Dokter Ganseman op de Steenweg in Welle.
We begonnen ons eerst jaar met 59 leden waarvan er liefst 21 uit de wijk Hoogsteenveld kwamen. Er waren ook 15 leden bij die overgestapt waren van  WTC Vikings (zie ook hierboven).
De gemiddelde deelname bedroeg 27 fietsers per klassementsrit. Ludo Chevalier was de enige die aan alle ritten deelnam en dus ook onze allereerste clubkampioen.
Leden die minstens 50% van de punten behaalden in 1981: klik hier!
.

In ons eerste jaar stelde lokaalhouder Willy De Winter iedere zondag zijn eigen auto (een blauwe Vauxhall) ter beschikking als volgwagen en dikwijls zat hij zelf ook achter het stuur. Willy had persoonlijk ook enkele reservewielen aangekocht die we mochten gebruiken in geval van pech onderweg.

In 1981 was de expressweg Aalst-Ninove er nog niet en was het de gewoonte dat er (als we van uit die richting naar huis terugkeerden) van aan het begin van de Eigenstraat in Denderhoutem tot aan het einde van de Wildebeek (dat is precies 3 km) écht werd gekoerst, met op het einde zelfs een heuse sprint. Hier werd door onze 'coureurs' gretig gebruik van gemaakt, maar ongevaarlijk was het niet, want er was af en toe ook wel een valpartij...

Verliep alles voor de fietsende leden heel normaal, des te meer strubbelingen waren er op extra-sportief gebied. Er waren een paar uittredende bestuursleden en ook in het 'huwelijk' tussen onze twee sponsors kwam het na één jaar reeds tot een scheiding. 
Op de koop toe, en jammer genoeg voor ons, liet Willy De Winter aan het einde van 1981 café Cambrinus over aan een zekere 'Monique' uit Aalst. Met deze (blonde) lokaalhoudster begon er een turbulente periode waaraan we liefst niet meer worden herinnerd...
 

 

Terug naar ons  RITTENARCHIEF